Enfocus PitStop Pro

Enfocus PitStop Pro

Cea mai rapidă soluție de identificare și de corectare a erorilor din documentele PDF. Se instalează ca plugin pentru Adobe Acrobat Pro.

Enfocus Pitstop Pro analizează (preflight) documentul pe baza unor specificații impuse (Preflight Profiles). Acestea sunt predefinite sau pot fi create liber de utilizator de la zero sau pe baza celor predefinite. Acolo unde este posibil se aduc corecțiile necesare (conversii de culoare; înlocuire, încapsulare, decapsulare, conversie de fonturi, înlocuirea unor culori etc.).

Cele mai frecvente 10 erori din documentele PDF pentru print si cum poate PitStop Pro sa ajute

Rezolutie insuficienta

Pitstop Pro identifica fiecare imagine cu rezolutie insuficienta si genereaza avertismente în jurnalul final al analizei.

Obiecte cu culori RGB sau cu culori spot nedorite

Prezenta acestor culori poate duce la rezultate nedorite in produsul final datorita conversiilor necontrolate ce pot sa apara in timpul prelucrarii fisierului. Rezultatul tiparit poate prezenta imagini de calitate slaba si culori inconsistente. PitStop Pro identifica aceste obiecte si la cerere le converteste pe baza setarilor din modulul de control al culorilor.

Lipsa adaosului de finisare

Atunci cand grafica de imprimat contine imagini sau obiecte situate la marginea produsului finit si/sau depasesc aceasta margine si documentul nu contine adaos pentru finisare pot apărea margini fine albe cauzate de tolerantele echipamentelor de finisare. PitStop Pro identifica absenta adaosului si il poate crea la cerere.

Font

Probleme cauzate de fonturi sunt destul de frecvente si tin de tehnologia fonturilor, de encoding (inclusiv de alfabetul utilizat si de simbolurile specifice fiecarei limbi – diacritice), de incapsulare si de licentiere (unele fonturi nu permit incapsularea, conversia la curbe sau tiparirea). De asemenea, textele de dimensiuni mici dar si cele care implica mai multe canale de culoare pot genera probleme (lizibilitate, potrivire etc.). PitStop Pro verifica si corecteaza la cerere aceste situatii.

Elemente albe (separatia White)

PitStop Pro verifica obiectele albe cu atributul overprint si corecteaza aceasta eroare atribuindu-le atributul knock-out daca acest lucru este necesar.

Acoperirea de cerneala

prea mare poate degrada rezultatul final prin culori intunecate, incarcate. Cantitatea mare de cerneala duce la timpi mari de uscare, la riscul de scurgere a cernelii, iar un substrat umed duce la fenomene mecanice nedorite (latire, intindere, rupere, incretire etc.). PitStop Pro reduce automat densitatea maxima de cerneala daca este necesar.

Transparenta si alte efecte

Exista inca multe echipamente care nu proceseaza corect efectele introduse in standardul PDF/X. PitStop Pro verifica efectele din documente si simplifica (flatten) efectele acolo unde este necesar.

Layers (straturi)

Daca în documentul de imprimat exista layer-e ascunse (hidden) dar cu atributul Print acestea vor fi imprimate ducand la rezultate nedorite (implementare incompleta/inconsecventa a standardului PDF 1.5 in motoarele de RIP). PitStop Pro verifica existenta layer-elor ascunse si le elimina complet la cerere.

Culori SPOT

In conceperea graficii de imprimat se folosesc culori speciale – spot (de ex. din seria Pantone) mai ales in cazul logo-urilor sau al unor elemente corporate. Cu toate astea nu intotdeauna grafica se va imprima utilizand si culori speciale. PitStop Pro verifica existenta culorilor spot si la cerere le converteste (pe toate sau selectiv) la CMYK.

Negru adanc (deep black, rich black)

Fiecare designer si fiecare tipograf are o reteta proprie pentru obtinerea unui negru negru. Dar o densitate de cerneala crescuta nejustificat poate reprezenta o problema pentru unele tehnologii de tipar (potrivire, inecare, rupere, scurgere, copiere etc.) asa ca PitStop Pro reduce si standardizeaza rich black la un nivel utilizabil.

ABG Amsky Apex Caldera DigitalJet Duran Machinery Eckart Elitron Elkalub Enfocus Flint Group FService Fujifilm Henkel HP Komori Lohmann Miraclon Mohr MPS Muflon Pavan Printec Renz Sakurai Scodix Weilburger

Prentru a vizualiza această pagină este nevoie de un browser modern.


Microsoft Edge

Google Chrome

Mozilla Firefox